Számos borsodi út újul meg a közeljövőben, íme a részletes lista

Megosztás

Borsod megye az ország azon területeinek egyike, ahol a kisebb mellékutakra a legjobban ráférne már az újraaszfaltozás. Most jó néhány helyen belekezdenek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya tudatta szerkesztőségünkkel, mely utakat újítanak fel a megyében az elkövetkező időszakban.

Megújul a 3602-es jelű Nyékládháza – Ónod összekötő út egy szakasza. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 2,0 kilométeren újul meg a 3602-es jelű út 2+297 és 4+294 kilométerszelvények közötti szakasza.

Megújul a 3604-es jelű Miskolc – Kistokaj összekötő út egy része. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,8 kilométeren újul meg a 3604-es jelű út 1+023 és 2+790 kilométerszelvények közötti szakasza.

Megújul a 25138-as jelű Sajóbábony bekötő út egy része. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,7 kilométeren újul meg a 25138-as jelű út 0+000 és 1+672 kilométerszelvények közötti szakasza.

Megújul a 3622-es jelű Szerencs – Prügy összekötő út egy része. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 2,0 kilométeren újul meg a 3622-es jelű út 0+047,73 és 2+072,89 kilométerszelvények közötti szakasza.

Megújul a 3814-es jelű Sárospatak – Cigánd összekötő út egy része. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 2,8 kilométeren újul meg a 3814-es jelű út 10+150 és 12+930 kilométerszelvények közötti szakasza.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat teljes felújításáról egészen az alapréteget is beleértve, amelyet a REMIX technológia alkalmazása tesz lehetővé (hideg újrahasznosítás technológia), az új alapréteg elkészülte után a teljes felületen kötő-, és kopóréteg beépítése történik meg, kétoldalon pedig az elkészülő új padka és töltésszélesítés biztosítja az út állékonyságát. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését – írja a Magyar Közút Zrt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek